Hjælp YFU med at finde værtsfamilier - medlem

Hjælp YFU med at finde værtsfamilier

Vi mangler værtsfamilier

Til sommer kommer der 31 modige og spændte udvekslingsstudenter til Danmark. Vi har fundet værtsfamilier til cirka halvdelen og mangler derfor værtsfamilier til de resterende.

Vi bliver ofte spurgt, hvad I som frivillige kan gøre for at være behjælpelige. Den mest effektive måde at finde værtsfamilier på er gennem jeres netværk og gennem de nuværende værtsfamiliers netværk. Det er de gode historier, der skal spredes. Så del endelig budskabet med de mennesker I møder.

Derudover er det i lokalsamfundet og i lokalforeningerne, på knapperne nedenfor er det muligt at downloade print selv plakatter, som I gerne må hænge op rundt om på arbejdspladser, skoler osv. Ligeledes er der en knap med studenterflyers, der kan deles og hænges op - gerne sammen med en print-selv-plakat. Hvis I har en lokal teatergruppe, svømmeklub eller tennisklub, vil det være fantastisk, hvis I kan dele en specifik student med relevante interesser i klubberne.

Vi har fået værtsfamilieleads på at frivillige deler vores YFU-facebookopslag. Det vil være en kæmpe hjælp, hvis I deler opslag fra YFUs officielle Facebookside.

Derudover har vi lavet A-4 dokumenter til print man kan printe ud og give til ens nabo, kollega eller andre man møder der kunne være interesseret i at høre mere om det at være værtsfamilie. Dokumenterne kan bruges lige på den måde i ønsker, printes til frokostbordet på arbejdspladsen, i naboens postkasse, gives til familiesammenkomst eller andre arrangementer. 
Dokumenterne til print kan hentes ved at trykke på knapperne herunder. 

Nogle af de tiltag som vi allerede er i gang med for at finde værtsfamilier:

· Kører annoncer på Facebook
· Kører annoncer i lokalaviser
· Laver opslog i lokalgrupper på Facebook. Det er ikke alle, som vi får adgang til – derfor vil det være en kæmpe hjælp, hvis I har mulighed for at dele et opslag i en lokalgruppe på Facebook.
· Opslag på LinkedIn
Deltaget i podcasten Plantetinget (Hilla fra Finland deltog med Astrid Bonke) – den kan også deles: https://plantetinget.dk/?p=115
· Skolebesøg
· Vi har kontakt med forskellige skoler/gymnasier rundt i landet, som aktivt forsøger at hjælpe med at finde værtsfamilier
· Samarbejde med sportsforeninger som Dansk Tennis Forbund, Danmarks Basketball Forbund, Dansk Håndbold Forbund, Det Danske Spejderkorps, teatergrupper osv.
· Samarbejde med andre foreninger og grupper som LGTBQ+ Danmark, Aura, Dansk Vegetarisk
· Forening, Den Grønne Studenterbevægelse,
Fridays For Future, Veganerforældre, The Political Festival of Europe osv.
· Ringe til tidligere værtsfamilier i Podio
· Kontaktet YFU medlemmer og sendeforældre
· Aktiveret eget netværk og familie
· Lavet værtsfamilier brochure, der deles ud
Folkemødet på Bornholm

Hvis I finder en værtsfamilie

Hvis der er en student, som I har en potentiel værtsfamilie til, så ring eller skriv til Mia på mba@yfu eller på 71 99 02 80.

Så kan vi reserverer studenten og tage en rigtig god snak med familien. Husk at i altid må tage kontakt, hvis I har spørgsmål